Van der Vorm Engineering B.V. is op 1 november 1980 door ir. A. van der Vorm opgericht en gevestigd in Wormerveer. Destijds bestonden de werkzaamheden voornamelijk uit constructief advies voor bedrijfshallen, prefab constructies en (voorgespannen) breedplaatvloeren.

Al snel was het kantoor in Wormerveer te klein geworden en is Van der Vorm Engineering in 1982 naar Maarssen verhuisd.

In deze fase werden de ingenieursactiviteiten meer divers en kwamen er advieswerkzaamheden voor onder andere kantoren, woningen, appartementencomplexen en zorgcentra bij. Tevens hielden we ons in die beginfase bezig met waterbouwkundige constructies zoals voorgespannen verkeersbruggen, steigers en duikers.

In 1987 werd het van origine Zweedse ingenieursbureau Jacobson & Widmark Nederland B.V. in Den Haag overgenomen. De leiding over dit bureau werd toevertrouwd aan ir. R.P.M. de Groen. De naam van deze vestiging werd gewijzigd naar Van der Vorm Engineering ‘s-Gravenhage B.V. en onder zijn leiding groeide het uit tot een allround ingenieursbureau.

In 2002 is de vestiging ‘s-Gravenhage naar Delft verhuisd, waarna de naam is gewijzigd in Van der Vorm Engineering Delft B.V.
In het jaar 2008 is de vestiging Maarssen afgesplitst en is Van der Vorm Engineering Delft B.V. zelfstandig verder gegaan.  In Maarssen is tot op heden een dependance gevestigd en vormt een belangrijke schakel.

In 2015 heeft ir. S.A. Sligman de leiding van ir. R.P.M. de Groen overgenomen. Ir. R.P.M. de Groen zal, evenals ir. A. van der Vorm, actief blijven binnen het bedrijf als commercieel technisch adviseur. Het team bestaat in zijn huidige vorm uit 12 medewerkers.

Voor een overzicht van enige van de thans meer dan 3.500 uitgevoerde werken kunt u een kijkje nemen bij projecten.