Citadel

Amsterdam

21 juni 2022

Aan de Reinier Engelmanstraat te Amsterdam is dit opvallende woongebouw ”de Citadel” gerealiseerd.
Middenin Slotervaart staat het gebouw met 149 woningen verdeeld over 5 woonlagen en een parkeerkelder onder het gehele oppervlak. De woningen zijn rondom een drietal patio’s gesitueerd.
Het skelet is geheel in beton opgetrokken, waarbij de vloer in een breedplaatvariant zijn uitgevoerd. Alle woningscheidende wanden worden in de kelder opgevangen door de kolommenstructuur welke is afgestemd op het parkeergedeelte. Naast de patio zijn hierbij grote uitkragingen in de vollewand-constructies aanwezig, welke tijdens de bouw door een hulpkolom zijn ondersteund. Na het bereiken van de dakvloer was de beoogde constructie voltooid en zijn de betonnen hulpkolommen gesloopt.

Het spectaculaire gevelbeeld wordt verkregen door schuine prefab balkonplaten met schuine wanddelen ertussen. Ook de hekwerken volgen de schuine lijnen van dit gevelbeeld in alle richtingen. De balkons en wandschijven zijn achteraf geplaatst en bevestigd met het Itens systeem. In de bovenste laag loopt het gevelbeeld als een uitkragende pergolaconstructie door tot aan de dakrand.

IMG_20220324_120046652.jpg Amsterdam
image-(1).jpg Amsterdam
image-(2).jpg Amsterdam
IMG_20220324_114733982.jpg Amsterdam
Vorig project Alle projecten Volgend project